Jonne Välilä opetteli kaksi vuotta Amazonin saloja - nyt hän haluaa auttaa suomalaiset yritykset maailmalle
Välilän perustaman Amazoniin.fi-palvelun tavoitteena on toteuttaa asiakasyritykselle maailman helpointa vientiä

Jonne Välilä aloitti itse Amazon-myyjänä kesällä 2017 päivätyönsä ohella. Nykyään Välilä on kokopäiväinen Amazon-yrittäjä ja on myynyt omia tuotteitaan yli 50 000 kappaletta. “Yllättävää oli, että olen päässyt tähän tuotesarjalla, jonka kehitin yksinomaan Amazonin kysyntä- ja tarjontatilannetta analysoiden. Nyt tuotteitani myydään Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa. Moni suomalainen yritys voisi menestyä kansainvälisillä markkinoilla.”

Kokemus on opettanut, että menestyminen Amazonissa on vaikeaa kasvavan kilpailun ja jatkuvasti muuttuvan algoritmin vuoksi. Oppirahat eivät kuitenkaan ole menneet hukkaan. “Amazon mahdollistaa sen, että maailman suurimmat markkinapaikat ovat muutaman klikkauksen päässä. Asiakkaita on miljoonia ympäri maailmaa ja he ovat tottuneet tekemään verkko-ostoksensa Amazonissa.” 

Välilän mukaan useat eri tahot ottivat häneen yhteyttä Amazoniin liittyvän koulutuksen tai avun tarpeessa. Tästä syntyi idea uudelle Amazoniin.fi -palvelulle. Tiimi on koottu ihmisistä, jotka tekevät Amazon-myyntiä myös itse.

“Haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä viemään tuotteitaan Amazoniin. Mielestäni on hyvä, että yritykset voivat keskittyä tuotekehitykseen ja me puolestamme myynnin ja katteen kasvattamiseen Amazonin kautta. Tavoitteenamme on toteuttaa yrityksille maailman helpointa vientiä,” Välilä kertoo.

Välilän perustama palvelu lupaa hoitaa kaiken asiakasyrityksen toiveiden mukaisesti alkukartoituksesta myynnin ja markkinoinnin ylläpitoon. “Aloitamme asiakasyrityksen kanssa yhteistyön siitä, että kartoitamme heidän tuotteidensa menestymismahdollisuudet eri Amazon-markkinoilla. Jos mahdollisuuksia on, hoidamme koko pelikentän kuukaudesta toiseen.” Läheskään kaikki tuotteet eivät ole sopivia, mutta usein markkinatilanne yllättää positiivisesti. Välilä rohkaiseekin kaikkia yrityksiä selvittämään omat mahdollisuutensa.